Menü
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
óra
Indulás: 2009-01-04
 
Vendégkönyv
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[30-11] [10-1]

2016.04.03. 18:13

Kérdésem, valakinek van eladó RG-28-as gépe, vagy alkatrésze? Nagyon szeretem a gépet és szeretném még tovább használni, de az évek során már elhasználódott. Köszi!

 


2015.07.15. 10:27

Keresem az oldalt létrehozó szerelőt.

Kérem jelentkezzen!

 

Köszönettel: Gabi


2013.07.17. 14:29

Nagyon tetszik ez az oldal, két üzemképes, dobozos, hiánytalan kiegésztőkkel megáldott Rakéta 7-es porszívóm van, az egyik használatban van, a másik egyelőre még nem kapott munkát (na jó, amíg a másikra nem leltem, használtam). Ezekről csak annyit, hogy amíg a Rakéta ha nyekereg, melegszik, 10-15 perc munkával és egy csavarhúzóval javítható, miközben emellett elfüstölt két nonéjmkínai levegőzabáló. Barátnőmnél egy NDK, AKA robotgép működik még mindig kifogástalanul, szintén gyári dobozos, minden tartozéka megvan. Lehel hűtőnk 26 évig működött, huszonvalahány év alatt használtunk el két Hajdú centrifugát (megette őket a vízkő) és két NDK mosógépet (VA45 és VA61). Ami miatt Rakétát vettem, az egyik, hogy volt Rakéta 7 és Rakéta 9 porszívónk, továbbá kellett as fújási lehetőség is. Vaterán, 4000-ért találtam egy dobozat, ráadásul helyben. Kiderült, mindössze egyszer használták. Boás, textilburkolatú, hibátlan gégecsöve van (1960-as évek beli dara). A másikat (1970-es évek) a lépcsőházunkban leltem a kukák mellett, szintén dobozban, hiánytalanul, működőképesen, de szakadozott gégecsővel. Lomtalanításon talált Rakéta csatlakozóval és egy típusidegen csővel pótoltam, bár ez félsiker mert fals levegőt szív valahol (a cső jó, a csatlakozás nem sikerült tökéletesen) de amire kell arra jó még így is. Szintén Vaterán bukkantam Rakéta 7 gépkönyvre, melyet be fogok digitalizálni és pdf formátumban közzéteszek. Közben jött még egy Rakéta de arról kiderült, alig szív. Most már sajnálom, hogy szétcsavaroztam és kiselejteztem a motort és a vázat (kefék, díszlécek, kapcsoló, kábel, orrkúpok megvannak). Ami első Rakétánk vesztét okozta, hogy szétment a texilporzsák gumigyűrűje és közben leálltak a 7-essel, így vettünk a Corvinban egy 9-est. Ennek a gégecső és az állítólagos magas fogyasztás lett a végzete, azóta egyPhilipset használunk-majd 18 éve és még semmi baja.


2012.06.01. 15:05

Hátha valaki tud segíteni, van egy régi centrifugám, nagyon jó állapotban, de nincs hozzá gumi amire rátenném. Hol lehet ilyet vásárolni????? Köszi!


2012.04.05. 19:56

Sziasztok! Nagyon jó ez az oldal, tetszik a gyakorlatiasság. Gondoltam, írok, hátha valakinek érdekes lehet: van egy tizenéve egyáltalán nem használt Hajdú mosógép nálam, 740.7. Jelenleg működésképtelen, mikor pár napja kipróbáltuk, a víz is folyt belőle és kábelszaga is volt. Ha valakit ennek ellenére érdekel, bütykölni vagy más célra, szívesen odaadom. XI. kerületben leledzik. Kb. jövő szerdáig (2012.04.11.) aktuális az "ajánlat".


2012.02.07. 19:28

Sziasztok!

Hajdú 1301 porszívót szeretnék felújítani. A motorhoz egy darab szénkefetartó, a házhoz 1 db görgő, 1db kapcsoló( burkolatban lévő billenő+motorra szerelt), 1 db HAJDÚ feliratra lenne szükségem. Az üzletekben sajnos nem kapok. Esetleg tudna valaki segíteni, ötletet adni?

Üdv.:BM


2011.09.12. 14:13

Helló,

Akarok venni egy Rakéta porszívót a Vaterán vagy az expressz-en, van olyan model amit kimondtottan keressek, mert az kiforrottabb vagy megbízhatóbb mint a többi (kevesebb gyenge pontja van)?

Végül is nekem nem lakás porszívózáshoz kell hanem a fújó képességét akarom használni, komputer, nyomtatókból a port kifújni.

És a másik kérdésem pedig az, hogy melyik típusú Rakétához lehet papírzsákot kapni, és hol?

Üdv,


2010.09.23. 18:19

HELLÓ!

 

nincs valakinek eladó jumbo t350 es porszívója

 


2010.02.09. 19:06
H Csaba

Köszönöm a segítségedet !

Üdv Csaba. 


2010.02.09. 18:49

Nekem sajna ehhez a típushoz nincs. De a gazdáját ismerem annak a használatinak ami a képen van. Ha írsz a    raketaporszivo@gmail.com    , megadom az elérhetőségét, hátha ő el tudja Neked küldeni.


2010.02.09 09:24
H Csaba

„A használati, ami nekem kellene az RAKÉTA 9 tipusuhoz való. A porszívó 1988- as évjáratú. Az érdekességek menüpontban vannak róla képek, de engem egy teljes dokumentum érdekelne pl. szkennelve.

üdv. H Csaba ”


2010.02.09. 09:24
H Csaba

A használati, ami nekem kellene az RAKÉTA 9 tipusuhoz való. A porszívó 1988- as évjáratú. Az érdekességek menüpontban vannak róla képek, de engem egy teljes dokumentum érdekelne pl. szkennelve.

üdv. H Csaba 


2010.02.08. 17:59

Szia!

Először azt kéne tudnom, hogy milyen típusú. Ha ez megvan, már könnyebb :-) Amúgy nekem a Csajkákhoz van kettő is, de Rakétához csak egy van, egy 1958-as. A Retronomon is van egy Rakéta 7M típushoz. De az oldal ,,érdekességek" menüpontjába is van egy jópár használati. Képet szívesen feltöltök a porszívóról a képtárba!

Szilárd


2010.02.08 17:00
H Csaba

„Szia Szilárd!

Nagyon jó az oldal, sok hasznos információt lehet találni ezekről a régi masinákról. Nekem is van RAKÉTA porszívóm. A segítségedet szeretném kérni, hogy honnan tudnék használati utmutatót szerezni, lehetőleg netről. Előre is köszi.

üdv H Csaba.

 ”


2010.02.08. 17:00
H Csaba

Szia Szilárd!

Nagyon jó az oldal, sok hasznos információt lehet találni ezekről a régi masinákról. Nekem is van RAKÉTA porszívóm. A segítségedet szeretném kérni, hogy honnan tudnék használati utmutatót szerezni, lehetőleg netről. Előre is köszi.

üdv H Csaba.

 


2009.12.28. 15:42

Szia Szilárd!

Szereztem egy rakéta porszívót és mivel te ezeket gyűjtöd, gondoltam cserélhetnénk.
Nekem egy moszkvics elejére (úgí tudom hűtőrácsnak hívják és még lámpa is van rajta, ja és aluminium) van szükségem meg egy "eredeti" kormányra.
Adok még értük egy eredeti Junost tv-t is.
Tud menni az üzlet?
 

Üdv. P. Robi


2009.10.24. 20:33

Szia!

Én is kitettem a linkek közé a Te oldalad!

Ha kézhez kapod a porszívót, akkor mindenféleképpen várom a képeket!

Anyirra nem érdekel ez a porszívó én is láttam már, de amúgy ennek semmi köze a rakétához, amúgy magyar rakéta nem volt :-)  egyszerűen a tulaj nem nagyon tudta a típusokat :-) amúgy ez ugyanaz mint a porex csak más a neve.

Üdv.: Szilárd


2009.10.24. 11:16
Aspectomat

Javítás: Kitatettem = Kitettem :)


2009.10.24. 10:31

A retronom-ról tévedtem ide hátha megtalálom a szüleim porszivóját, ami valami orosz gép volt, és a vége felé jó hörgő hangja is volt;)

 

 - Hát a zöld színű Tájfun volt az. Nagyon csíptem a formáját, illetve azt hogy nem egy porzsákot kellett kirázni a kuka fölött, majd megenni a szél által széthordott dzsuvát, hanem egyszerűen az alsó felében gyűlt össze a kosz. Nem szívott valami erősen, és a felszívott gyufaszálak állandóan keresztbeakadtak a vékony csőben. A levegőkifújót forgatni lehetett körben, hogy ennek mi értelme azt nem tudom.
   A mienknek nem ilyen kerekei voltak mint ennek, hanem kisebb, sima szürke műanyag.

 

 

 

                                                                                                                                                  Üdv: CernaGeza


2009.10.23. 22:02
Aspectomat

Szia!

Kitatettem az oldalad linkjét az Egyéb linkek közé (bal oldalon lent) ebben a formában: Rakétaporszívó - Egy porszívó gyűjtő oldala. Bár az oldalad címe Rakétaporszívó, gondoltam így könnyebben rátalálnak a jövőbeli látogatók.

 

Bocsi az okoskodásért a cirill betűkkel kapcsolatban!

 

Az én porszívóm még a korábbi tulajdonosánál van, Vaterán vettem, jövő héten fogom elhozni. Ezen a képen a jobb alsó: n1.vatera.hu/photos/e2/62/829_3_big.jpg

A magyar rakétával is foglalkozol? Csak mert találtam egyet szintén a Vaterán: www.vatera.hu/raketa_porszivo_155149993.html . Úgy tűnik a bajaiak jól lekoppintották a szovjet formatervezést. :)

 

Üdv.: Aspectomat


2009.10.22. 19:32

Szia!

A Te oldalad is nagyon szép, igényes! Én benne vagyok, hogy kitegyük egymás linkjeit!

Gratulálok a porszívódhoz! Melyik típus? Milyen évjárat?

Amiket most leírtál azt én is tudom, csak leírtam, hogy egyszer írottal egyszer pedig nyomtatottal írták a gépekre, de amúgy köszi az útmutatást

Képeket a közeljövőben várok a porszívódról, erre a címre: raketaporszivo@gmail.com

Üdv.: Rakétaporszívó


2009.10.22. 18:27
Aspectomat

Hú, a gportal nem ismeri azt a betűtípust, amit használtam, összekavarta.. Szóval megpróbálom helyesen:

Találtam egy aprócska hibát: a cirill ABC-ben az írott, vagy nyomtatott és dőlt kis m-et T-nek kell ejteni, az m-et м-nek írják. Tehát nyomtatott nagy betű esetén a RAKETA felírat cirill betűvel PAKETA, írott, vagy nyomtatott kis és dőlt betű esetén Ракеmа-ként írandó, de mind a kettőt Rakétának kelle ejteni. (Pl.: Совеmский Союз - Szovetszkij Szojuz).

Ezért van látszólag egyszer PAKETA, egyszer PAKEMA a porszívókra írva. A nyomtatott nagy betűkkel írt PAKEMA viszont cirill olvasatban is pakema, ezért átiratként ebben a formában nem használható.

 

Üdv.: Aspectomat


[30-11] [10-1]

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)