Menü
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
óra
Indulás: 2009-01-04
 
Érdekességek

A 4. generációs rakétának az első görgői lehettek a porszívó elején és a porszívótest közepén egyaránt, de az utóbbi sokkal borulékonyabb volt.
Aminek az elején volt az a 9A, amelyinek a közepén az a 9.

A 2. szériás porszívóknak a díszlécének a vége le volt kerekítve, de már a 3. szériások díszléceit csak simán elvágták.

A 1. és 2. szériás porszívóknak csak egy sima bakelit fogójuk volt, még a 3. és 4. szériásoknak a fogóit ellátták túlnyomásjelzővel.
Túlnyomásjelző:

 

A 2. szériásokat és a régebbi 3. szériásokat ,,bonyolultabb" kapcsolóval látták el, ami kis apró darabokra szedhető, még a másik kapcsoló egyben kivehető.

Érdekesség az is, hogy az 1. szérián PAKEMA felirat szerepelt, a 2. szérián PAKETA felirat volt, a 3. szérián is PAKEMA felirat volt, a 4. szérián pedig szerepelt PAKEMA és PAKETA felirat is.


A későbbi 3 -masokat vékonyabb fedlapokkal látták el, mint a régebbieket. Ez abból is megismerhető, hogy a vastagabb fedlap valamivel fényesebb mint a vékony.
Vastagabb:                                 Vékonyabb:


1. szériás gépeken 3 féle módon oldották meg a gégecső csatlakoztatását, volt bajonettzáras, belepattintós és menetes.
Bajonettes:

Belepattintós:

Menetes:


Régen csak úgy lehetett megvásárolni egy porszívót (a szovjet gépeket) ha a vásárlás után a boltból egyből egy szakszervizbe szállították, ahol elvégezték a szükséges átalakításokat, hogy itthoni szabványok szerint is biztonságos legyen az üzemeltetése. Anno az ilyen, átalakított gépeket egy matricával látták el a szervizbe, mely igazolta, hogy a szükséges átalakítás megtörtént.
Szabványosítási matrica:

Egyes 3. szériásokat fehér fedlapokkal látták el, 1984-85 fele.

Korabeli reklámszlogen:

A Rakéta 9A eredeti doboza:ETA 0.400 eredeti doboza:ETA 2.400 eredeti doboza:

Eredeti használati utasítások:
Érdekes az is, hogy a Rakéta 9 szülte a Rakéta 12-est
A Rakéta 9A pedig a Rakéta 12A-t. Ez abból látható, hogy a 9 és a 12 zajcsillapítása egy az egyben ugyanaz, a 9A pedig a 12A-val azonos, mivel a Rakéta típusainál az ,,A" jelzés mindig a zajcsillapítást jelzi.
12 porzsák:

12A porzsák:

Hajdu-ból kétféle létezik, a régebbibe még a szintén magyar gyártmányú VÉNUSZ motorja és kapcsolója volt, az újabb típusba már BA 429-es IMI motor volt, ami már csak 350W-os.
Régebbi:

Újabb:

1978-fele a harmadik szériás Rakétákon volt olyan adattábla, ami teljesen eltért az összestől, alumínium tábla az adatok pedig belenyomva, nem festve, mint a többinél.

Amikor a Hajdu gyártósor a végét járta, akkor az ilyen utolsó darabokon a HAJDU feliratot és az adattáblát matricával oldották meg, úgy mint a HAJDU Energomat mosógépeken.
Játék, lábbal hajthatós rakéta:


Rakéta porszívós póló:


 

 

~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |