Menü
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
óra
Indulás: 2009-01-04
 
Érdekességek

A 4. generációs rakétának az első görgői lehettek a porszívó elején és a porszívótest közepén egyaránt, de az utóbbi sokkal borulékonyabb volt.
Aminek az elején volt az a 9A, amelyinek a közepén az a 9.

A 2. szériás porszívóknak a díszlécének a vége le volt kerekítve, de már a 3. szériások díszléceit csak simán elvágták.

A 1. és 2. szériás porszívóknak csak egy sima bakelit fogójuk volt, még a 3. és 4. szériásoknak a fogóit ellátták túlnyomásjelzővel.
Túlnyomásjelző:

 

A 2. szériásokat és a régebbi 3. szériásokat ,,bonyolultabb" kapcsolóval látták el, ami kis apró darabokra szedhető, még a másik kapcsoló egyben kivehető.

Érdekesség az is, hogy az 1. szérián PAKEMA felirat szerepelt, a 2. szérián PAKETA felirat volt, a 3. szérián is PAKEMA felirat volt, a 4. szérián pedig szerepelt PAKEMA és PAKETA felirat is.


A későbbi 3 -masokat vékonyabb fedlapokkal látták el, mint a régebbieket. Ez abból is megismerhető, hogy a vastagabb fedlap valamivel fényesebb mint a vékony.
Vastagabb:                                 Vékonyabb:


1. szériás gépeken 3 féle módon oldották meg a gégecső csatlakoztatását, volt bajonettzáras, belepattintós és menetes.
Bajonettes:

Belepattintós:

Menetes:


Régen csak úgy lehetett megvásárolni egy porszívót (a szovjet gépeket) ha a vásárlás után a boltból egyből egy szakszervizbe szállították, ahol elvégezték a szükséges átalakításokat, hogy itthoni szabványok szerint is biztonságos legyen az üzemeltetése. Anno az ilyen, átalakított gépeket egy matricával látták el a szervizbe, mely igazolta, hogy a szükséges átalakítás megtörtént.
Szabványosítási matrica:

Egyes 3. szériásokat fehér fedlapokkal látták el, 1984-85 fele.

Korabeli reklámszlogen:

A Rakéta 9A eredeti doboza:ETA 0.400 eredeti doboza:ETA 2.400 eredeti doboza:

Eredeti használati utasítások:
Érdekes az is, hogy a Rakéta 9 szülte a Rakéta 12-est
A Rakéta 9A pedig a Rakéta 12A-t. Ez abból látható, hogy a 9 és a 12 zajcsillapítása egy az egyben ugyanaz, a 9A pedig a 12A-val azonos, mivel a Rakéta típusainál az ,,A" jelzés mindig a zajcsillapítást jelzi.
12 porzsák:

12A porzsák:

Hajdu-ból kétféle létezik, a régebbibe még a szintén magyar gyártmányú VÉNUSZ motorja és kapcsolója volt, az újabb típusba már BA 429-es IMI motor volt, ami már csak 350W-os.
Régebbi:

Újabb:

1978-fele a harmadik szériás Rakétákon volt olyan adattábla, ami teljesen eltért az összestől, alumínium tábla az adatok pedig belenyomva, nem festve, mint a többinél.

Amikor a Hajdu gyártósor a végét járta, akkor az ilyen utolsó darabokon a HAJDU feliratot és az adattáblát matricával oldották meg, úgy mint a HAJDU Energomat mosógépeken.
Játék, lábbal hajthatós rakéta:


Rakéta porszívós póló:


 

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints